Friday, September 19, 2014

Terveellinen suklaakakku part 2

Lomogram_2014-09-16_06-20-32-PM
Aikaisemmin postaamani terveellisen suklaakakkureseptin voit löytää täältä. Se on oikein hyvää sekin, mutta tällä viikolla töiden jälkeen loihdin kokeilumielessä ihan uuden version. Kakku on mielettömän helppo tehdä ja mausta ei uskoisi, että sen tekemiseen ei ole käytetty mitään epäterveelliseksi luokiteltua. Kakku pääsi loppumaan eilen ja tein tänään suklaahimoissani vielä toisen satsin ja hioin reseptiä vielä paremmaksi. Here it goes:
Lomogram_2014-09-16_06-22-49-PM
3 kananmunaa
3 rkl hunajaa
10 kuivattua luumua
1 banaani
2 dl mantelijauhetta
3/4 dl kaakaojauhetta
3/4 tl leivinjauhetta
3/4 tl suolaa
2 rkl öljyä
kuorrutus:
1 banaani
½ avokado
2-3 rkl kaakaojauhetta
2 rkl hunajaa
ripaus suolaa
(2 tl maapähkinävoita)

Vispaa kananmunia ja hunajaa keskenään kuohkeammaksi. Pari minuuttia käsin vispaten on ihan fine. Soseuta kuivatut luumut ja banaani sauvasekoittimella. Lisää vispattujen munien joukkoon ja lisää myös kuivat aineet + öljy. Sekoita varovasti käännellen. Kaada taikina voideltuun vuokaan ja paista 170 asteessa 20-30 minuuttia, riippuen miten kostean rakenteesta haluat.

Anna kakun jäähtyä kokonaan ja valmista sitten kuorrutus soseuttamalla kaikki ainekset keskenään. Kuorruta kakku ja nauti kylmänä.
Lomogram_2014-09-16_06-23-16-PM

No comments:

Post a Comment