Saturday, September 6, 2014

Omenakukko

Oman puun omenoista leivottu omenakukko. Kyytipojaksi iso köntti vaniljajäätelöä ja makunautinto on taattu :----d
Omenat kannattaa pilkkoa mun mielestä suht. pieneksi niin ne pehmenee sellaiseksi ihanaksi mössöksi.
Lomogram_2014-09-06_12-35-50-PM
200 g pehmeää margariinia
1½ dl ruokokidesokeria
3-4 dl ruisjauhoja (en muista laitoinko 3 vai 4 D:)
2 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
paljon omenoita kuutioituna (ja kuorittuna)
2 rkl hunajaa (voi korvata siirapilla)
½ dl fariinisokeria
kanelia tositosi paljon mut ei liikaa

Sekoita margariini ja ruokokidesokeri keskenään. Lisää kuivat aineet ja sekoita käsin kiinteäksi palloksi. Jaa pallo pohjaksi ja kanneksi. Kansipala saa olla hitusen pienempi. Painele pohja irtopohjavuokaan ja sen reunoille. Sekoita omenakuutioiden joukkoon hunaja, fariinisokeri ja kaneli. Kaada omenat pohjan päälle. Painele kansipala leivinpaperin päällä ruisjauhojen avulla litteäksi. Kumoa se omenoiden päälle kanneksi ja yhdistä pohjan ja kannen reunat. Paista 175 asteessa noin tunti. Paiston puolivälissä voi alentaa lämpöä, mikäli se tuntuu tarpeelliselta.
Lomogram_2014-09-06_12-37-40-PM
Lomogram_2014-09-06_12-36-54-PM

No comments:

Post a Comment