Thursday, July 3, 2014

Ciabatta

Lomogram_2014-06-30_01-09-56-PM
Tässäpä ehkä yksi maailman yksinkertaisimmista leivistä. Ainekset vaan sekoitetaan yhteen, eikä tarvitse vaivata. Huomaa, että taikina muhii kylmässä yön yli, joten aloita valmistus syömistä edeltävänä päivänä. Me halkaistiin nämä leivät ja täytettiin pulled porkilla, rehuilla ja majoneesilla. Nam!
Lomogram_2014-06-30_01-10-41-PM
Ohjeesta tulee 4 leipää

750 g kylmää vettä
15 g hiivaa
2½ tl suolaa
30 g oliiviöljyä (+ loraus kulhon voiteluun)
1 kg vehnäjauhoja

Mittaa kaikki ainekset kulhoon ja sekoita hyvin keskenään. Taikinasta tulee melko löysää. Voitele iso kulho oliiviöljyllä ja kaada taikina siihen. Peitä kelmulla ja laita jääkaappiin odottamaan yön yli.
Ota taikina pois kylmästä ja kumoa se hyvin jauhotetulle pöydälle. Painele ja venyttele taikina 2-3 cm paksuksi levyksi ja jaa se neljään osaan. Siirrä palat pelleille (kaksi mahtuu hyvin yhdelle pellille). Pyri käsittelemään taikinaa mahdollisimman vähän. Kohota leipiä 1½ tuntia huoneenlämmössä peitettynä. Tee viillot pintaan. Paista 230 asteessa noin 10 minuuttia tai kunnes pinta on kullanruskea. Voit kaataa uunin pohjalle vettä ennen uuniin laittamista, jotta leivät saavat rapsakan pinnan.
Lomogram_2014-06-30_01-11-09-PM

No comments:

Post a Comment