Friday, June 13, 2014

Tiramisu-kuppikakut

Nämä ovat ihanan kevyitä ja raikkaita kuppikakkuja, vaikka makuna onkin tiramisu. Ne maistuvat parhaimmilta leivontaa seuraavina päivinä. Resepti on Hummingbird bakeryn Cake days -kirjasta, minkä ostin Irlannista. Muuntelin reseptiä kuitenkin hieman.
lomogram
 Tiramisu cupcakes
kakut
80 g pehmeää margariinia
280 g sokeria
240 g vehnäjauhoja
1/4 tl suolaa
1 rkl leivinjauhetta
2 isoa kananmunaa
200 ml maitoa
40 ml baileysiä
kostutus
250 ml vahvaa kahvia
75 ml baileysiä
3 rkl sokeria
muutama pala tummaa suklaata
kuorrutus
1 prk (250 g) mascarponea
tomusokeria maun mukaan
pieni tilkka baileysiä
pari palaa suklaata koristeluun

Lämmitä uuni 190 asteeseen. Vatkaa pehmeä margariini, sokeri, jauhot, suola ja leivinjauhe muruiseksi seokseksi. Sekoita kananmuna, maito ja baileys keskenään. Lisää munatoti vähitellen kuivien aineiden joukkoon koko ajan vatkaten. Vatkaa kunnes taikina on tasaista. Lusikoi taikina muffinipellin koloihin, jotka on vuorattu paperisilla vuoilla. Paista keskitasolla 18-20 min. Kakkusien jäähtyessä valmista kostutusliemi.

Mittaa kahvi, baileys ja sokeri kattilaan ja keitä, kunnes nesteen määrä on puolittunut. Anna jäähtyä hieman ja sulata joukkoon suklaa. Anna jäähtyä kokonaan.

Leikkaa kuppikakkujen keskeltä pieni pala pois. Laita koloon pari teelusikallista kostutuslientä ja leikattu pala päälle. Notkista mascarpone kulhossa ja lisää tomusokeri ja baileys hyvin sekoittaen. Kuorruta kuppikakut levittämällä mascarponea niiden päälle ja raasta suklaata koristeeksi.
lomogram
lomogram

No comments:

Post a Comment