Sunday, June 15, 2014

Lohipiirakka

Helppo ja yksinkertainen lohipiirakka kahvitteluvieraille. Mitä vähemmän täytteitä, sen parempi piirakka. Sama pätee myös pizzassa. Lohi on siis pääroolissa ja kevätsipuli siinä hiljaisempana kaverina. Hyvää oli, joskin mausteita olisin voinut laittaa liemeen mielestäni hieman enemmän.
lomogram
Lohipiirakka

suolainen piiraspohja
100 g kylmää margariinia kuutioituna
2 dl vehnäjauhoja
2 dl ruisjauhoja
1½ tl suolaa
vajaa 1 dl kylmää vettä
täyte
150 g kylmäsavulohta
1 nippu kevätsipulia
liemi
200 g lohisulatejuustoa
2½ dl ruokakermaa
2½ dl maitoa
3 kananmunaa
mausteita (laitoin pippuria, suolaa, sitruunapippuria ja tilliä)

Nypi margariini, jauhot ja suola murumaiseksi seokseksi. Lisää kylmä vesi kerralla ja sekoita taikina nopeasti yhtenäiseksi. Kääri taikina kelmuun ja laita jääkaappiin vähintään tunniksi jähmettymään, jotta kaulinta olisi helpompaa. Kaulitse taikina ohueksi ja painele leivinpaperilla vuorattuun piirakkavuokaan.
Asettele kylmäsavulohi ja hienonnettu kevätsipuli tasaisesti pohjan päälle. Valmista täyteliemi vatkaamalla kaikki ainekset hyvin keskenään. Kaada liemi piiraan päälle. Paista 170 asteisessa uunissa noin 30-40 min, kunnes liemi on hyytynyt ja piiras on saanut väriä pintaan.
lomogram

No comments:

Post a Comment