Thursday, June 12, 2014

Baileys jäätelösandwichit

Nam, nam ja nam. Minun "puffetit".
Kokeilin näitä ekaa kertaa ja oon ihan tyytyväinen kokeiluuni, vaikka ehkä mun makuun voisi tuota kakkupohjaa olla himpun verran vähemmän ja jäätelöä taas enemmän. Myös jonkinlaista epätasaisuutta pohjassa havaittavissa. Muuten toi kakkupohja on ihan täydellistä tähän - juuri sopivan pehmeää. Baileysjätski taas on ihan superhyvää ja superhelppo valmistaa. Suosittelen laittamaan paljon Baileysiä, että maistuu. Se maku hieman hälvenee mun mielestä pakastuksen jälkeen. Näitä pitää ehdottomasti tehä toistekin ja kokeilla jotain toista makuvariaatiotakin.
lomogram
Baileys jäätelösandwichit

Pohjat
1 iso kananmuna
2 dl sokeria
reilu 1 dl maustamatonta jogurttia
1/4 dl maitoa
75 g margariinia
3 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
3/4 tl ruokasoodaa
1/4 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
Baileys-jäätelö
4½ dl kuohukermaa
1 tlk kondensoitua maitoa
reilu loraus baileysiä tai jotain muuta kermalikööriä

Vatkaa kananmuna ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää jogurtti, maito ja sula margariini vaahtoon hyvin sekoittaen. Siivilöi kuivat aineet mukaan joukkoon ja sekoita. Levitä taikina ohuelti uunipellille. Paista 170 asteessa noin 15-20 minuuttia. Pohjan jäähtyessä voit valmistaa jäätelömassan: Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja sekoita joukkoon kondensoitu maito ja baileys.

Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kahteen osaan. Aseta toinen osa sopivan kokoiseen vuokaan pohjaksi. Kaada jäätelömassa päälle ja aseta toinen osa kanneksi. Pakasta vähintään 4 tuntia ja leikkaa paloiksi. Kääräise palat leivinpaperin ympärille ja säilytä pakastimessa.

No comments:

Post a Comment