Saturday, March 22, 2014

Uunijäätelö suklaakakkupohjalla

lomogram
Sain idean lähteä tekemään uunijäätelöä Sara La Fountainilta. Normaalisti uunijäätelössä käytetään kai sokerikakkupohjaa tai vastaavaa, mutta minusta se kuulostaa tylsältä. Kunnon mehevä ja kostea suklaakakku maistuu varmasti paremmalta. Mustaherukkakastike tuo tähän ihanaa kirpeyttä. Ajattelin ensin käyttää mustikoita tai vadelmia, mutta mustaherukat olivat halvempia. Jäätelön makuna oli suklaarouhe. Kaiken kaikkiaan tosi hyvä ja helppo jälkiruoka.
lomogram
Uunijäätelö
 Suklaakakkupohja:
75 g margariinia tai voita
120 g tummaa suklaata
ripaus suolaa
2 keltuaista
3/4 dl sokeria
½ dl kaakaojauhetta
½ dl vehnäjauhoja
½ tl ruokasoodaa
3/4 dl maitoa
1 tl valkoviinietikkaa
 Mustaherukkakastike:
200 g (n. 3 dl) mustaherukoita
½ dl hillomarmeladisokeria
 Marenki:
2 valkuaista
½ dl sokeria
+ ½ l jäätelöä

Aloita tekemällä suklaakakkupohja. Sulata margariini ja suklaa kattilassa miedolla lämmöllä. Mausta ripauksella suolaa. Kun aineet ovat sulaneet tasaiseksi, ota kattila pois liedeltä ja vatkaa keltuaiset yksitellen suklaa-voisulaan. Lisää kaikki kuivat aineet ja sekoita hyvin. Lisää lopuksi maito ja viinietikka. Sekoita tasaiseksi ja kaada taikina voideltuun pieneen (16cm) vuokaan. Paista 175 asteessa noin 20 minuuttia.

Sillä välin kun kakku on uunissa, voit valmistaa mustaherukkakastikkeen. Mittaa herukat ja sokeri kattilaan. Kiehauta muutama minuutti ja anna jäähtyä.

Marenkia varten vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi.

Lämmitä uuni 250 asteiseksi. Kokoa uunijäätelö levittämällä jäähtyneen pohjan päälle jäähtynyt mustaherukkakastike. Hae jäätelö pakastimesta ja leikkaa paloja pohjan päälle. Levitä marenkivaahto koko komeuden päälle niin, että jäätelö varmasti peittyy. Törkkää uuniin pariksi minuutiksi, että marenki saa kauniin ruskettuneen pinnan. Tarjoile heti.
lomogram
Pahoittelen epäselviä kuvia!

No comments:

Post a Comment