Wednesday, January 1, 2014

Suklaajuustokakku ja mansikka-pistaasikonvehdit / Chocolate Cheesecake and Strawberry-Pistachio Chocolates

lomogram
Juustokakku on yks mun lemppariherkuista ja halusin valmistaa uuden vuoden aatoksi suklaisen sellaisen. Tein kakun pieneen 16 cm vuokaan.
Sain joululahjaksi konvehtimuotteja, joita halusin myös kokeilla, joten valmistin koristeeksi mansikalla ja pistaasilla maustettuja valkosuklaakonvehteja. Ihan överi hyviä tuli ja hyvin onnistuivat. Ne sopii mun mielestä tosi nätisti tohon kakun päälle.

Suklaajuustokakku

100 g dominoita
50 g voita sulatettuna

1. Murskaa dominot ja sekoita sulaneen voin kanssa. Painele tiiviisti vuoan pohjalle ja laita jääkaappiin odottamaan.

450 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
2 kananmunaa
200 g tummaa suklaata

2. Vatkaa tuorejuusto ja sokerit keskenään. Lisää kananmunat yksitellen. Sulata suklaa ja lisää tuorejuuston joukkoon. Kaada täyte pohjan päälle ja paista 150 asteessa noin tunti. Älä paista liikaa, kakun tulisi olla keskeltä hieman tutisevaa. Anna kakun vetäytyä kylmässä mielellään seuraavaan päivään.

lomogram
Mansikka-pistaasikonvehdit
200 g valkoista suklaata
kourallinen pakastekuivattuja mansikoita murskattuna
kourallinen pistaasipähkinöitä murskattuna

1. Temperoi suklaa. Sulata se 40°C lämpöiseksi, jäähdytä 25-26°C ja lämmitä taas 28-29°C.
2. Sekoita mansikat ja pistaasit suklaan joukkoon. Kaada konvehtimuotteihin ja anna jähmettyä.

lomogram
Cheesecake is one of my favourites and I wanted to make a chocolaty one for New Year's eve. I made the cake into small 16 cm cake tin.
I got chocolate molds for christmas. I wanted to try them too so I made strawberry and pistachio flavoured white chocolates. They succeeded well and taste really delicious. Besides they look good on top of the cake.

Chocolate Cheesecake
100 g dominos or oreos
50 g melted butter

1. Crush the cookies and mix the crumbs with melted butter. Press tight into cake tin and put in the fridge to wait.

450 g cream cheese
1 dl sugar
1 tbsp vanilla sugar
2 eggs
200 g chocolate

2. Beat cream cheese and sugars together. Add eggs one by one. Melt the chocolate and add into cream cheese. Pour the filling on to base and bake for 1 hour in 150 celsius. Don't let it be in the oven for too long, it should be like jelly in the middle. Let the cake set down in the fridge for the next day.

Strawberry-Pistachio White Chocolates
200 g white chocolate
handful of freeze dried strawberries, crushed
handful of pistachios, crushed

1. Temper the chocolate. Melt it to 40°C, cool down to 25-26°C and heat it up again to 28-29°C
2. Add strawberries and pistachios. Pour into chocolate molds, put in fridge and wait till they solidify.

lomogram

No comments:

Post a Comment