Thursday, December 12, 2013

Piparipallerot suklaakuorrutteella / Gingerbread Cake Balls

lomogram
Rakensin itsenäisyyspäivänä suuren piparitornin, josta lopulta tulikin melko ruma ettei sitä viitsinyt hirveän pitkään pöydällä koristeena katsella. Päätin tehdä siitä tälläisiä piparipalleroita. Nämä ovat vähän niin kuin perunaleivoksia tai cake popseja. Nimesin ne kuitenkin piparipalleroiksi.
Tämä on loistava tapa hyötykäyttää piparitalo, jos sitä ei sellaisenaan halua syödä. Ja miksei voisi ihan vain näitä palleroita varten tehdä tai ostaa pipareita. Nämä ovat nimittäin ihan liian hyviä. Pakko aina napata yksi, kun piipahtaa keittiössä.

Tarkkaa ohjetta en osaa antaa, sillä en mittaillut mitään tarkasti. Periaatteena on, että murustetaan piparirakennelma/piparit hienoksi muruksi. Maustetaan - minä laitoin lorauksen kahvia ja rommiaromia sekä vähän vaniljasokeria. Lopuksi lisätään tuorejuustoa sen verran, että saadaan helposti muotoiltava massa. Sitten vaan pyöritellään palleroita ja dippaillaan suklaassa. Superhelppoa ja hyvää!
lomogram
I built a huge Gingerbread tower last friday. It ended up to be quite ugly so I decided to make these Gingerbread Cake Balls out of it.
This is an excellent way to re-use a gingerbread house if you don't want to eat it like that. And why wouldn't you bake or buy gingerbread cookies just so you could make these. These are too good. I always have to get one or two when I go to the kitchen.

I can't tell you the exact recipe because I didn't measure any ingredients. Anyway the point is that you crumble the gingerbread house or cookies. Season with anything you like - I used splash of coffee, rum extract and vanilla sugar. Add cream cheese as much as you need for an easily shapeable mass.
Then you just roll little balls and dip them in melted chocolate. Super easy and good!
lomogram

No comments:

Post a Comment