Saturday, October 5, 2013

Karjalanpiirakat / Karelian Pies

Toimiva ohje on jostain marttojen nettisivuilta. Mitä nyt suolaa voi laittaa mielestäni reilummin sekä kuoritaikinaan että puuroon. Oon niin väsynyt, kun olin 2,5 tuntia salilla tänään :D joten nää on enemmänkin mun siskon aikaansaannosta. Mä vaan vähän ohjeistin ja autoin kaulimisessa, täyttämisessä ja rypytyksessä. Todella hyvää on.
lomogram
Kuoritaikina:
1½ dl vettä
1 rkl öljyä
3/4 tl suolaa
3 dl ruisjauhoja
1 dl vehnäjauhoja
Täyte:
2 ½ dl vettä
2 dl puuroriisiä
7 ½ dl maitoa
1/2 tl suolaa
Voiteluun: voita sulatettuna ja vettä

Tee ensin täyte eli riisipuuro. Kiehauta vesi kattilassa ja lisää riisi. Keittele noin 10 minuuttia. Lisää maito ja keitä 30 minuuttia koko ajan sekoitellen. Lisää lopuksi suola. Anna jäähtyä.
Sekoita kuoritaikinan kaikki ainekset keskenään. Kaulitse taikina 0,5 cm paksuiseksi. Ota lasilla taikinasta palasia ja kaulitse niitä vielä soikeamman muotoiseksi ja littanammaksi. Laita keskelle sopivasti täytettä ja rypytä reunat keskustaa kohti.
Paista 275 asteessa 15 minuuttia. Voitele sulalla voilla, jonka joukossa on tilkka vettä.
lomogram
My sister made these mostly herself since I'm so tired after being 2,5 hours at the gym. I just helped her a little bit. Anywayy these taste so good but I recommend you to use more salt than the recipe says.

Crust:
1½ dl water
1 tbsp oil
3/4 tsp salt
3 dl rye flour
1 dl wheat flour
Filling:
2½ dl water
2 dl pudding rice
7 ½ dl milk
½ tsp salt
For greasing: melted butter and water

Make the filling first. Boil the water up and add the rice. Boil it for 10 minutes. Add the milk and boil again for 30 minutes stirring it all the time. Season with salt. Let it cool.
Combine all ingredients of the crust together. Roll the batter 0,5 cm thick. Use a glass as a mold and take round pieces from it. Roll the pieces thinner and oval shaped. Put about a tablespoon of filling in the middle and spread it. Crinkle the edges towards the center.
Bake them in 275 celsius for 15 minutes. Grease with melted butter where you have added a little bit of water.
lomogram

No comments:

Post a Comment