Saturday, September 28, 2013

Gluteeniton kurpitsa-porkkanakakku / Glutein free pumpkin-carrot cake

lomogram
Resepti on Hummingbird Bakeryn leivontakirjasta mukailtu. Kurpitsa on oma lisäys. Tattarijauhojen ja mantelijauheen tilalla voi käyttää ihan vaan vehnäjauhoja.

Gluteeniton kurpitsa-porkkanakakku
1 dl ruokokidesokeria
1 dl sokeria
3 kananmunaa
2 dl rypsiöljyä
3 dl tattarijauhoja
1,5 dl mantelijauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
0,5 tl inkivääriä
0,5 tl suolaa
300 g porkkanaa (laitoin 3 isoa)
150 g kurpitsasosetta (enemmänkin ehkä marmeladia oli se käyttämäni)
50 g saksanpähkinöitä (+koristeluun)
Tuorejuustokuorrute
10 dl tomusokeria (ei tarvitse välttämättä ihan noin paljoa)
100 g voita huoneenlämpöisenä
250 g maustamatonta tuorejuustoa

Vatkaa sokerit, munat ja öljy. Nopea käsinvatkaus riittää. Sekoita joukkoon kuivat aineet. Raasta porkkanat ja lisää ne kurpitsasoseen ja rouhittujen pähkinöiden kanssa taikinaan. Sekoita hyvin. Kaada taikina vuokaan ja paista 170 asteessa 30-40 minuuttia. Anna kakun jäähtyä.
Vatkaa kuorrutteen voi ja tomusokeri. Lisää lopuksi tuorejuusto. Kuorruta kakku, koristele kanelilla ja saksanpähkinöillä.
lomogram
The recipe is from Hummingbird Bakery cookbook but I've made some changes. The pumpkin is my own add. Instead of buckwheat flour and ground almonds you can use just wheat flour.

Glutein free pumpkin-carrot cake

1 dl cane sugar
1 dl sugar
3 eggs
2 dl canola oil
3 dl buckwheat flour
1,5 dl ground almonds
1 tsp baking soda
1 tsp baking powder
1 tsp cinnamon
0,5 tsp ginger
0,5 tsp salt
300 g carrots (I used 3 large carrots)
150 g pumpkin puree
50 g walnuts (+ for decorating)
Cream cheese frosting
10 dl icing sugar (you don't probably need that much)
100 g butter, room temperature
250 g cream cheese


Mix sugars, eggs and canola oil together quickly with a whisk. Add dry ingredients in to the mixture. Grate the carrots and add them with pumpkin puree and crushed walnuts into the batter. Mix it all up. Pour the batter in the cake mold and bake it in 170 celsius for 30-40 minutes. Let the cake cool down.
Beat the butter and icing sugar together. Add the cream cheese and keep beating it until fluffy. Frost the cake, decorate with cinnamon and walnuts.
lomogram

No comments:

Post a Comment