Saturday, August 10, 2013

Sitruunakermakakku

Lomogram_2013-08-10_02-54-14-PM

Tarjosin tätä päiväkahveilla sukulaisille ja koko kakku meni. Vähän harmittaa, sillä oisin halunnut syödä jämiä vielä myöhemmin :D Oli ihanan raikas ja maukas kakku. Ohje on Yammie's Nosherysta. Muutin sitä hieman pienemmäksi ja jätin viinikiven valkuaisvaahdosta ja voin lemon curdista pois.


Lomogram_2013-08-10_03-20-20-PM

Lemon & cream cake

4 valkuaista (säästä keltuaiset lemon curdiin)
4 rkl sokeria
(pieni hyppysellinen viinikiveä)
200g pehmeää voita
2,7 dl sokeria
2,7 dl maitoa
1 tl vaniljauutetta
4,5 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa

Vatkaa valkuaiset sokerin (ja viinikiven) kanssa vaahdoksi. Jätä sivuun odottamaan.
Vatkaa voi ja loppu 2,7 dl sokeria myös vaahdoksi. Lisää maito ja vaniljauute. Älä hätäile, jos seos juoksettuu. Jauhot korjaa kyllä tilanteen.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne voimaidon joukkoon.
Lisää valkuaisvaahto kevyesti käännellen. Laita taikina vuokaan ja paista 175 asteessa reilu puoli tuntia. Kannattaa tarkkailla. Jäähdytä pohja ja leikkaa se kolmeen osaan.

Lemon Curd

4 keltuaista
1,8 dl sokeria
3 sitruunan raastettu kuori ja mehu
(130 g voita kylmänä ja kuutioituna)

Vatkaa kaikkia aineksia (paitsi voita) vesihauteessa. Kulhon/kattilan pohja ei saa osua kiehuvaan veteen. Sitruunatahna on valmista kun se muuttuu vaaleankeltaiseksi ja hieman paksummaksi. Se paksuuntuu vielä lisää jäähtyessään. Vatkaa tässä vaiheessa kylmä voi joukkoon. Hyvin toimi kyllä ilmankin. Jäähdytä.

Kermatäyte
5 dl vispikermaa
200 g sitruunatuorejuustoa
sokeria

Vatkaa vispikerma. Lisää tuorejuusto ja mausta sokerilla.

Kokoa kakku seuraavalla kaavalla: pohja > sitruunatahna > kermaa > pohja > sitruunatahnaa > kermaa jne..
Limestä tehdyt koristeet tein niin, että keitin 50% sokeriveden (1 dl sokeria + 1 dl vettä). Keitin siinä ohuita limeviipaleita jonkun aikaa ja kierittelin ne sokerissa. Sitruunaviipaleet toimisi ehkä vielä paremmin, sillä onhan kyseessä sitruunakakku. Sokerivedestä tuli ihan mielettömän hyvää ja aion käyttää sen jonkun kakun kostutuksena myöhemmin.

Lomogram_2013-08-10_02-58-18-PM

No comments:

Post a Comment