Tuesday, July 9, 2013

Suklaahippucookiet

Tää resepti on Hummingbird bakeryn leivontakirjasta. Käytin suklaana pätkistä ja puolitin ohjeen. Tein normaalinkokoisia keksejä ja silti näitä tuli ihan mielettömästi.

WP_001947

225 g suolatonta voita huoneenlämpöisenä
350 g (3,9 dl) ruokokidesokeria
2 kananmunaa
0,5 tl vanilja-aromia
400 g (6,2 dl) vehnäjauhoja
0,5 tl suolaa
2,5 tl ruokasoodaa
225 g tummaa suklaata karkeasti pilkottuna

Kuumenna uuni 170-asteiseksi.
Vatkaa voi ja sokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi. Lisää munat yksi kerrallaan, vatkaa hyvin ja ota joka lisäyksen jälkeen kulhon reunoille jäänyt aines taikinakaapimella mukaan taikinaan. Käännä koneen teho pienelle ja vatkaa joukkoon vanilja-aromi.
Lisää jauhot, suola ja sooda ja sekoita hyvin, niin että saat sileän taikinan. Sekoita pilkottu suklaa tasaisesti taikinaan.
Ota lusikalla taikinanokareita pellille. Jätä taikinalle tilaa levitä. Paista noin 10 minuuttia tai kunnes cookiet ovat melko litteitä ja reunoiltaan kullanruskeita. Anna jäähtyä hetki pellillä ja siirrä ne sitten ritilän päälle jäähtymään kokonaan. Valmiin cookien tulisi olla pehmeä mutta jämäkkä pureskella.

No comments:

Post a Comment