Monday, July 1, 2013

Persikkapiirakka

Törmäsin tähän persikkapiirakan kuvaan vanhoja kuvia tietokoneeltani selaillessani. Leivoin sen viime kesänä, ja koska se oli tosi hyvää ja resepti löytyy reseptivihkostani, ajattelin sen laittaa tännekin. Ohje on alunperin smitten kitchen-blogista.

DSCF2072

Pohja:
5 dl vehnäjauhoja
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
180 g voita kuutioina
1 dl vettä

Täyte:
Paaaljon persikoita
1 rkl sitruunamehua
0,6 dl sokeria
0,6 dl fariinisokeria
ripaus kanelia
ripaus muskottipähkinää
ripaus suolaa
3 rkl maissitärkkelystä

Pohja: Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Nypi voi seoksen joukkoon. Lisää vesi ja sekoita taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja anna levätä tunti jääkaapissa.

Täyte: Kuori ja kuutioi persikat. Itse käytin muistaakseni kuorimiseen ihan kuorimaveistä, vaikka alkuperäisessä ohjeessa persikat kaltataan. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään.

Kokoaminen: Kauli puolet (tai vähän enemmän) taikinasta ja asettele se piirakkavuokaan. Kaada päälle persikkatäyte. Kauli loppu taikina levyksi ja leikkaa siitä suikaleita. Asettele suikaleet täytteen päälle ristikon muotoon. Siisti reunat ja ylijääneestä taikinasta voit tehdä vielä halutessasi koristeita.

Voitele piirakka maidolla tai vedellä ja ripottele sokeria päälle.
Paista ensin 220 asteessa 20 minuuttia ja sitten alenna lämpötilaa 190 asteeseen paistaen vielä 30-40 minuuttia.


No comments:

Post a Comment