Saturday, March 9, 2013

Puke velvet cupcakes

Tarkoituksena oli tehdä red velvet kuppikakkuja, mutta elintarvikevärit päättivätkin olla vähissä. Keksin sitten laittaa pohjaan punaisen sijasta sinistä elintarvikeväriä. Lopputulos olikin sinisen sijaan vihertävä, hieman oksennusta muistuttava kakku. Siitä nimi puke velvet cupcakes. Noh, maku oli kuitenkin parempi kuin hyvä. Kuorrutuksessakin hieman sovelsin. Resepti on hieman muokattuna Hummingbird bakeryn leivontakirjasta, mikä on ihan mun lemppari.

WP_000529

Tein tämän ohjeen kaksinkertaisena, josta tuli reilu 20 kuppikakkua.

60 g leivontamargariinia huoneenlämpöisenä
150 g (1,75 dl) sokeria
1 kananmuna
10 g (0,25 dl) kaakaojauhetta
0,2 dl sinistä elintarvikeväriä (tai kokeile ihmeessä uusia väriyhdistelmiä)
0,5 tl vanilja-aromia
1,2 dl piimää
150 g (2,3 dl) vehnäjauhoja
0,5 tl suolaa
0,5 tl ruokasoodaa
1,5 tl valkoviinietikkaa

kuorrutus:
300g (5 dl) tomusokeria
50 g voita huoneenlämpöisenä
pieni tilkka maitoa
125 g tuorejuustoa
elintarvikevärejä

Vatkaa margariini ja sokeri kuohkeaksi ja hyvin sekoitetuksi vaahdoksi. Lisää hitaasti joukkoon muna ja vatkaa, kunnes ainekset ovat sekoittuneet keskenään.
Sekoita eri kulhossa kaakaojauhe, elintarvikeväri ja vanilja-aromi paksuksi, tummaksi tahnaksi. Lisää seos sokerivaahtoon ja sekoita hyvin, niin että ainekset sekoittuvat kunnolla ja taikina on tasaisen väristä. Ota sekoittumattomat ainekset taikinakaapimella kulhon reunoilta mukaan taikinaan.
Lisää hitaasti joukkoon puolet piimästä. Vatkaa hyvin, lisää sitten puolet jauhoista ja vatkaa ainekset sekaisin. Toista, kunnes kaikki piimä ja jauhot on lisätty. Vatkaa, kunnes taikina on sileää ja tasaista.
Lisää suola, sooda ja viinietikka ja vatkaa vielä pari minuuttia.
Lusikoi taikina paperivuokiin niin, että vuokiin jää kolmannes tyhjää. Paista kakkuja uunissa 20 minuuttia tai kunnes pinta on sormella koetettaessa kimmoisa. Kakun keskelle työnnettyyn tikkuun ei saa tarttua taikinaa. Anna kuppikakkujen jäähtyä hetki pellillä ja nosta ne sitten ritilän päälle jäähtymään kokonaan.

Kuorrutus:
Vatkaa tomusokeria ja voita, kunnes ainekset on sekoittuneet kunnolla. Voit lisätä hieman maitoa, jos massa tuntuu liian jämäkältä. Lisää tuorejuusto yhdellä kertaa ja vatkaa, kunnes seoksesta tulee vaaleaa ja kuohkeaa. Älä vatkaa liikaa, ettei seos muutu juoksevaksi.
Jaa kuorrutus kolmeen eri kulhoon ja värjää kukin haluamillasi väreillä. Itse käytin sinistä, punaista ja yhden jätin värjäämättä. Laita massat pursotinpussiin rinnakkain ja pursota kuppikakkujen päälle.

WP_000528

Voilá!

No comments:

Post a Comment